BLOG

Toplam Polar Madde (TPC) Tayini

Toplam Polar Madde (TPC) Tayini

Toplam Polar Madde (TPC) Tayini

Yemeklik yağlar, yaygın olarak kullanılmakta ve yemek üretiminin vazgeçilmezi durumundadır. Gıda sektöründe birçok üründe olduğu gibi yemeklik yağlarda da kalite kontrol tüketiciler için çok önemlidir. Yağların üretimi, işlenmesi ve kullanımı sırasından kalitesi değişebilir.

Kızartma işlemlerinde hem yağın hem de kızartılan üründe fizikokimyasal olarak değişiklikler görülebilir. Serbest yağ asitleri, digliseritler ve polimerik trigliseritler açığa çıkabilir. Bu bileşik grup toplam polar bileşiklerdir. TPC, doymamışlık derecesini etkileyebilir.

Sindirilemeyen TPC, kalp sorunları ve mide-bağırsak bozukluklarına neden olabilir. Gıda Güvenliği ve Standartları (Satışta Yasaklama ve Kısıtlamalar) Yönetmeliği kapsamında toplam polar bileşiklerin oranı %15'ten fazla olmamalıdır.

6300