BLOG

TS 2134

TS 2134: Baharat ve Baharat Karışımlarında Rutubet Tayini - Toluen Metodu

TS 2134

Baharat; bitkilerin kök, yaprak ya da tohumlarının, taze ya da kurutulmuş halleriyle ufalanması ya da benzer işlemlerden geçirilmesi ile üretilir. Hem dünya da hem de ülkemizde bol miktarda baharat tüketilmektedir.

Tüm gıda maddelerinde olduğu gibi baharat ve baharat karışımlarında da kalite – kontrol ve gıda güvenliği açısından birçok test ve analiz gereklidir. Baharat ve baharat çeşitlerinde en önemli etken nem (rutubet) miktarıdır.

Baharat ve baharat karışımlarında nem miktarının belirlenmesi aşağıdaki nedenlerden dolayı önemlidir.
- İstenilen ve olması gereken tat ve kokunun elde edilebilmesi
- Baharat ve baharat karışımlarının raf ömrü süresince bozulmasının önlenmesi
- Nem miktarına bağlı olarak mikroorganizma gelişiminin kontrol altında tutulabilmesi

TS 2134: Baharat-Rutubet miktarı tayini

Baharat ve Baharat Karışımlarında Rutubet Tayini için Nanolab Gıda Analiz Laboratuvarı ile iletişime geçebilirsiniz.

6300