BLOG

TS 2137 ISO 1108

TS 2137 ISO 1108: Baharat ve Baharat Karışımları - Uçucu Olmayan Eter Ekstraktı Tayini

TS 2137 ISO 1108

Uçucu Olmayan Eter Ekstraktı; uçucu olmayan, sabit yağ olarak adlandırılan, baharatlarda lezzet bileşenlerinin niteliksel ölçüsüdür. Bu nedenle Baharat ve Baharat Karışımlarında TS 2137 ISO 1108 standardı kapsamındaki test yöntemiyle Uçucu Olmayan Eter Ekstraktı Tayini gerçekleştirilir.

Uçucu Olmayan Eter Ekstraktı Tayini Prensibi
- Numune dietil eter ile ekstraksiyonu, uçucu fraksiyonların uzaklaştırılması,
- Çözünmeyen maddelerin uzaklaştırılması,
- Uçucu olmayan tortunun kurutulması ve tartılması

TS 2137 ISO 1108: Baharat ve çeşni veren bitkiler- Uçucu olmayan eter ekstraktı tayini

Baharat ve baharat karışımları üzerinde Uçucu Olmayan Eter Ekstraktı Tayini için Nanolab Gıda Analiz Laboratuvarı ile iletişime geçebilirsiniz.

6300