BLOG

TS 324 - Yemde Ham Selüloz Tayini

TS 324 - Yemde Ham Selüloz Tayini

TS 324 - Yemde Ham Selüloz Tayini

TS 324 standardı kapsamında yağlı tohum küspelerinin analiz metotları yer almaktadır. Bu standart kapsamındaki Ham Selüloz Tayini, yüksek moleküler yapıdaki karbonhidratların asit ve alkali ortamda çözünmeyen bölümü belirlenmek hedeflenir.

Analiz Yöntemi,
- İlk aşamada yem numunesindeki organik maddeler asit ve baz yardımı ile ortamdan uzaklaştırılır.
- İşlem sonucu kalan kısım kurutulur, tartılır ve yakılır.
- Yakma işlemi sonrasında madde miktarındaki azalma ham selüloz miktarını ifade eder.

Ham Selüloz Tayini genellikle kalite testleri kapsamında gerçekleştirilmektedir. Yemlerin selüloz miktarının belirlenmesi için yapılan analizler, yemlerin kalitesinde ve hayvanlara göre yem seçiminde yardımcı yöntemlerdir.

TS 324: Methods of Analysis of Oil Seed Meals (Cakes) - Yağlı tohum küspelerinin analiz metotları

Yemde Ham Selüloz Tayini için Nanolab Gıda Analiz Laboratuvarı ile iletişime geçiniz.

6300