BLOG
KATEGORİDEKİ DİĞER YAZILAR
Yemdeki rutubet (nem), su içeriği olarak tanımlanabilir ve yemdeki su miktarını gösterir. Bu su, hem yem bileşenlerinden hem de çevresel faktörlerden (yağış, depolama koşulları, nemli hava) kaynaklanabilir. Yemdeki nem oranı, yemlerin kurutulmuş veya yaş formda olup olmamasına göre değişiklik gösterebilir.
Nem, yemlerin fiziksel özellikleri üzerinde önemli etkiler yapar:
Yemdeki nem oranı, yem türüne göre farklılık gösterebilir. Ancak, genel olarak yemlerdeki nem oranı, belirli bir aralıkta olmalıdır. Bu oran, yemlerin kalite ve bozulma durumunu doğrudan etkiler.
Genel Nem Aralıkları:Yüksek nem oranı, yemin bozulmasına, mukuslaşma ve fermantasyona neden olabilir. Ayrıca, nem oranının fazla olması, yemlerin sindirilebilirliğini ve enerji verimliliğini olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle, nem oranı genellikle %12-14 civarında tutulması önerilir.
Nano-lab Laboratuvarlar Grubu, Yemde Rutubet (Nem) Tayini kapsamında hizmet vermeye devam etmektedir. Aynı zamanda Yemde Hidroklorik Asitte Çözünmeyen Kül Tayini konusunda da hizmet vermekteyiz.
Daha fazla bilgi için bize ulaşın.
Hizmetlerimiz ile ilgili güncel haberler ve paylaşımlar için bizi LinkedIn üzerinden takip edebilirsiniz.
En yeni blog yazılarımızdan haberdar olmak için Instagram hesabımızı takip edin.