BLOG

Viskozite Tayini (Bostwick)

Viskozite Tayini (Bostwick)

Viskozite Tayini (Bostwick)

Gıdaların dokusu, görünümü ve yenildiğindeki duyusal yapısıyla alakalı olarak viskozite önemli bir parametredir. Viskozite tanım olarak bir sıvının akmaya karşı olan direncinin ölçüsüdür. Sıvı ve yarı sıvı gıdalarda viskozite tayini gerçekleştirilmektedir.

Viskozite Tayini için Bostwick Konsistometresinin kullanılabileceği gıdalar;
• Reçeller,
• Jöle,
• Çeşitli soslar,
• Çorbalar,
• Salça çeşitleri

Bostwick Konsistometresi, belirli bir zaman aralığında gıda numunesinin kendi ağırlığı altında aktığı mesafenin ölçülerek kıvamının belirlenmesi için kullanılır. Gıda ürünleri dışında boya, kozmetik ve kimya sektöründe de kullanılmaktadır.

6300