BLOG

Vitamin A Tayini

Vitamin A Tayini

Vitamin A Tayini

Vücut tarafından üretilmeyen A vitamininin gıdalar ile dengeli olarak alınması önemlidir. Karaciğer, ringa balığı gibi hayvansal kaynakların yanı sıra tatlı patates, havuç gibi çeşitli sebzelerden de A vitamini alınabilir. Beslenmenin hazır gıdalara doğru yönelmesi ile gıdaların etiketlenmesi, uygunluğu, besin gereksinimlerinin karşıladığına dair bilgi sahibi olunması için vitamin analizleri önem taşımaktadır.

Gıdalarda A vitamini çeşitli yöntemlerle belirlenebilir.
• Spektrofotometrik,
• Kolorimetrik
• Florometrik

A vitamininin serbest durumlarda üç formda görülmektedir:
• Retinol (A vitamini alkolü),
• Retinal (A vitamini aldehit)
• Retinoik asit (A vitamini asidi)

Gıdalarda çoğu vitaminin tayini gerçekleştirilmektedir. Kalite ve uygunluk çalışmaları kapsamında Vitamin A Tayini gerçekleştirilebilir.

6300