BLOG

Yemlerde Ham Katı ve Sıvı Yağ Tayini

Yemlerde Ham Katı ve Sıvı Yağ Tayini

Yemlerde Ham Katı ve Sıvı Yağ Tayini

Yemler üretilirken hayvan beslenmesi ve sağlığı göz önüne alınarak belirli şartları sağlaması beklenmektedir. “Yemlerin Piyasaya Arzı ve Kullanımı Hakkında Yönetmelik” kapsamında bildirimi zorunlu Ham Katı ve Sıvı Yağ bileşenleri çeşitli hayvan yemlerinde analiz edilen parametreler arasındadır.

Yem üretiminde yağ kullanımının faydaları şöyle sıralanabilir:

  • Esansiyel yağ asitleri içermesi
  • Enerji vermesi
  • Kolin kaynağı olması
  • Pelet yem üretimini artırması
  • Yemlerden yararlanmayı artırması
  • Yemlere lezzet vermesi

Yukarıda saydığımız nedenlerle kullanılan Ham Katı – Sıvı Yağın kullanımı da ilgili yönetmelik ve standartlar kapsamında belirli miktarda kullanılmalı ve yeterliliği ya da uygunluğu test edilmektedir. “Yemlerde Ham Katı ve Sıvı Yağ Tayini” akredite ve yetkili Nanolab Gıda ve Yem Laboratuvarında güvenle analiz edilmektedir.

YEM ANALİZLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

6300